Spuitgieten voor automotive

Voor het spuitgieten van plastic automotive onderdelen is Fleur Plastics uw ideale partner.

Voor het spuitgieten van plastic automotive onderdelen is Fleur Plastics uw ideale partner. Wij spuitgieten speciale kunststof auto-onderdelen in grote oplages voor diverse bedrijven binnen de automobielindustrie. Spuitgieten is ons specialisme en wij richten ons al jarenlang op de ontwikkeling van spuitgietprocessen voor zeer uiteenlopende industrieën, waaronder de autobranche. Wij zijn expert op het gebied van spuitgieten van thermoplastische kunststoffen en decoratieve kunststoffen voor automotive onderdelen.

Bij het spuitgieten wordt een afgemeten hoeveelheid kunststof verwarmd. Vervolgens wordt deze massa onder hoge druk in een matrijsholte gespoten. Deze matrijsholte heeft de vorm van het gewenste product. Dit kan van alles zijn, van een relatief simpel tot een complex product. De volgende stap bij het maken van spuitgietproducten is het afkoelen van het product. Nadat het materiaal is afgekoeld, gaat de matrijs open en wordt uw product uitgestoten.

Voordelen spuitgieten onderdelen automotive

Het gebruik van kunststof in de automotive branche brengt een aantal voordelen met zich mee. Het productgewicht is vaak laag, wat zal leiden tot een verlaagd brandstofverbruik. Maar daarnaast is kunststof ook veiliger en recyclebaar. De levering van kunststofproducten aan de automotive branche vereist een hoge mate van maatvoering en kwaliteitsbeheersing. Het uitvalpercentage moet erg laag zijn. Door onze ervaring en kennis zorgen wij ervoor dat aan deze eisen wordt voldaan. Kwaliteitsbeheersing wordt gedocumenteerd in het proceskader, zodat eventuele afwijkingen in het productieproces tijdig kunnen worden geïdentificeerd. Hierdoor bereiken we een lager uitvalpercentage en minimaliseren we de kans op foutieve producten tijdens het langdurige productieproces.

Spuitgieten voor automotive
Spuitgieten voor automotive

Toepassingen kunststof spuitgieten voor de autobranche

Fleur Plastics kenmerkt zich binnen de automotive branche door het gebruik van innovatieve kunststofmaterialen en spuitgietproductieprocessen. Dit stelt ons in staat om kunststof auto-onderdelen te produceren die aansluiten bij het innovatieve karakter van de automotive branche. Zo werken wij met lichte kunststof materialen in plaats van de veelal gebruikte zware metalen materialen. Daarnaast voldoet onze kunststof materialen aan de hoogste kwaliteitseisen die nodig zijn om de eindproducten duurzaam te kunnen laten functioneren onder intensief gebruik en onder de zwaarste omstandigheden. Fleur Plastics kan zowel zichtbare als onzichtbare kunststof toepassingen produceren, waaronder consoledelen, raam- en deurstijlen en handgrepen.

Maatwerk producten voor de automotive bij Fleur Plastics

Door een proceskader op te zetten dat kwaliteitseisen kan garanderen, kunnen we voldoen aan de eisen van de auto-industrie bij de productie van kunststof onderdelen. Door onder meer het Production Part Approval Process (PPAP) toe te passen, verzekeren wij u van de gestelde kwaliteitseisen en de bewaking van deze eisen. Onze betrokkenheid als familiebedrijf en de lage overhead binnen Fleur Plastics maken het mogelijk om tegen een concurrerende prijs te werken. Daarnaast geeft onze jarenlange ervaring u garantie op de geboden (directe) mogelijkheden. Door het inrichten van het proceskader waarbinnen de kwaliteitseisen worden gegarandeerd kunnen wij voldoen aan de eisen welke worden gesteld binnen de automotive branche, gedurende het produceren van de kunststof onderdelen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor vragen over het gebruik en de toepasbaarheid van de kunststof spuitgietproducten in de automotive branche of andere producten.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!