• photofader image
  • photofader image
  • photofader image
  • photofader image

Betrokken Spuitgietpartner voor uw productieproces

Fleur Plastics

Welkom op de website van Fleur Plastics

Voor elk kunststof product ontwikkelen wij een spuitgietproces waarbij de kwaliteit grotendeels bewaakt wordt binnen een statistisch proceskader. Hierdoor kan er onbemand geproduceerd worden met lage foutmarges. 

In 1999 is Fleur Plastics opgericht als een onderzoekscentrum voor matrijzen, materialen en processen. Onze visie was het op een systematische en wetenschappelijke wijze ontwikkelen van spuitgietprocessen. In de periode als onderzoekscentrum hebben wij veel kennis opgedaan in het procesmatig beïnvloeden en beheersen van de kwaliteit van kunststof producten. 

Deze werkwijze brengt waarde voor onze klanten doordat productieproblemen vroegtijdig geconstateerd worden, de productkwaliteit beter voorspelbaar wordt en het meer zekerheid geeft in de maatvoering en esthetische criteria. Daarnaast hebben wij in deze periode  bijgedragen aan onderzoeken naar biopolymeren en onze kennis gedeeld via cursussen en trainingen.    

Doordat wij steeds vaker betrokken raakten bij matrijzen en productieproblemen zijn wij deze kennis toe gaan passen in een productieomgeving. Fleur Plastics als productiebedrijf heeft zich gericht op het verder automatiseren van het machinepark, het uitbreiden van onze productiefaciliteit en diensten.

 

 

Kunststof spuitgieterij met ervaring

Bij Fleur Plastics hebben wij geleerd dat door het inzetten van de juiste competenties de productie van een kunststof product in Nederland voordeliger is dan in het buitenland. Naast een verlaging van de kosten, die ontstaan gedurende de jarenlange levensduur van een kunststof product, zorgt het ook voor een aanzienlijke verlaging van de risico’s in de supply chain.

Wij zitten vaak vroegtijdig aan tafel bij onze klanten om een kunststof idee of product samen verder uit te werken. Hierbij bieden wij de handvaten voor optimalisaties binnen: productontwerp en functionaliteiten, materiaalkeuze, matrijsconstructie, assemblage, nabewerking en natuurlijk spuitgieten. Alles vanuit onze productielocatie in Boxtel (regio Eindhoven).

Samen met een hecht team van medewerkers voorzien wij 24/7 onze klanten van hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. Als samenwerkingspartner staan wij voor expertise, kwaliteit, service en flexibiliteit.

 

Bedrijfsfilm