Machine- en apparatenbouw

Voor de machine- en apparatenbouw maakt Fleur Plastics al tientallen jaren kunststof producten en onderdelen. Veelal worden deze kunststof onderdelen of componenten weer toegepast in de maakindustrie. Dit kan variëren van eenvoudigere component zoals een behuizing voor een printplaat tot nauwkeurige tandwielen en aandrijfwielen.

Doordat deze componenten vaak in een samenstelling gebruikt worden, ligt er in het voortraject veel aandacht bij de technische maakbaarheid, de benodigde specificaties en nauwkeurigheid. De mechanische functie is vaak het belangrijkste, de esthetische eisen komen minder vaak aan de orde.

Kunststof materialen en toepassingen

Het gebruik van kunststof in de machinebouw biedt talloze voordelen, zoals lichtgewicht constructies, corrosiebestendigheid, elektrische isolatie, complexe ontwerpmogelijkheden, geluids- en trillingsdemping, en duurzaamheid. Door gebruik te maken van de veelzijdigheid van kunststof kunnen machinebouwers innovatieve oplossingen creëren die de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie van machines verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd de kosten verlagen en een positieve impact hebben op het milieu

De keuze voor een geschikt materiaal moet niet onderschat worden. Het uiteindelijke productontwerp, matrijsconstructie en prijs van het product worden hierdoor beïnvloed.  Ieder kunststof materiaal heeft zijn voor- en nadelen in de toepassing waarin ze gebruikt worden. Een kunststof tandwiel wordt bijvoorbeeld vaak gemaakt in Polyamide (PA) of in Polyacetaal (POM). Beide materialen staan bekend om de hoge slijtvastheid en stijfheid. Alleen in sommige situaties werkt het de ene kunststof beter dan de andere. Er moet een goede afweging gemaakt worden. Wij brengen hier graag advies over uit.

Technische kunststof producten bij Fleur Plastics

Om tot een goed eindproduct te komen moeten materiaalkeuze, productontwerp, de matrijs, het spuitgietproces en eventuele assemblage feilloos op elkaar aansluiten. Fleur Plastics besteedt daarom op voorhand veel tijd in het verder optimaliseren van de producten en biedt handvaten waar u zelf ook mee vooruit kunt.

Afhankelijk van de gewenste producteisen hebben wij mogelijkheden om de matrijs te laten maken in Azië of in Nederland. De productie zal altijd bij ons plaats vinden in Boxtel.