Technische producten

Bij technische producten kan er aan een groot scala van producten gedacht worden, van tandwielen tot samengestelde producten. 

Deze producten kunnen in  verschillende materiaalsoorten geproduceerd worden. Van belang is natuurlijk dat de technische functionaliteit van de producten voldoet aan uw wensen. 

Kunststof in automatiseringen

Een van onze klanten is gespecialiseerd in het bouwen van innovatieve automatiseringen. Functionele betrouwbaarheid van elk onderdeel van de automatisering moet daarom gegarandeerd worden. Ook deze betrouwbaarheid kan in kunststof gevonden worden. Er zijn verschillende materialen beschikbaar met variërende materiaaleigenschappen. Het is daarom altijd mogelijk een kunststof spuitgietproduct te maken voor uw toepassingen.

Indien uw product moet worden samengesteld kunnen wij gebruikmaken van een aantal sociale werkplaatsen dicht bij huis, welke prima in staat zijn om goede producten tegen hoge kwaliteitseisen te assembleren of na te bewerken.

Totaalpakket in service

Fleur Plastics heeft het project begeleid om een aantal metalen onderdelen om te zetten naar kunststof. Vanuit de metalen producten is een product tekening ontworpen. Vervolgens is met behulp van Rapid Prototyping eerst het daadwerkelijke product geprint, dit maakt het mogelijk om het product te testen of om eventuele productwijzingen toe te voegen. Na goedkeur gaan wij met de producttekening naar de gereedschapmakerijen in de regio of het buitenland. Deze afweging is vaak gebaseerd op de kosten van de matrijs maar wordt u aangeboden zodat u zelf de keuze hebt waar de matrijs wordt vervaardigd.

Nadat het product design overeen kwam met de wensen van de klant is de matrijs onder regie van Fleur Plastics geconstrueerd. Het product is vervolgen in productie genomen. De desbetreffende nabewerkingen of eventuele assemblage worden door ons geregeld. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Bij deze producten van innovatieve automatiseringen worden de producten naderhand nog voorzien van een metrische schroefdraad. Met de materiaalkeuze is hier van te voren al rekening gehouden en is er gekozen voor een kunststof die zelf smerend is.