Spuitgieten in de techniek sector

Vanuit onze passie voor kunststof denken wij graag mee over kwaliteit, functionaliteit en design.

In de machine- en apparatenbouw staan de marges de laatste jaren behoorlijk onder druk, terwijl er wel steeds hogere eisen worden gesteld aan de prestaties. Fleur Plastics produceert al jarenlang kunststof gebaseerde producten voor de techniek sector door middel van spuitgieten. Bij technische producten kan er aan een groot scala van producten gedacht worden, van tandwielen tot samengestelde producten. Deze producten kunnen in verschillende materiaalsoorten geproduceerd worden. Van belang is natuurlijk dat de technische functionaliteit van de producten voldoet aan uw wensen.

Vanuit onze passie voor kunststof denken wij graag met u mee over de optimale integratie van kwaliteit, functionaliteit en design. Door verschillende componenten op een slimme manier in onze onderdelen te verwerken, stellen wij u in staat om uw eigen assemblagekosten te reduceren. Uiteraard zorgen we ervoor dat al onze componenten aan alle wettelijke normen voldoen, evenals de eisen die u aan de mechanische, thermische en chemische bestendigheid stelt.

Voordelen spuitgieten technische producten

Het grote voordeel van het spuitgieten van technische producten is dat er verschillende kunststof materialen beschikbaar zijn, met variërende materiaaleigenschappen. Het is daarom altijd mogelijk een kunststof spuitgietproduct te maken voor uw toepassingen. Indien uw product geassembleerd dient te worden, biedt Fleur Plastics de mogelijkheid de producten tegen hoge kwaliteitseisen te assembleren of na te bewerken.

Toepassingen kunststof spuitgieten in de techniekbranche

Kunststoffen bestaan in zeer veel varianten, soorten en typen. Enkele varianten van veelvuldig gebruikte kunststoffen zijn PE, PP, ABS en POM. Elk type kunststof heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen en kent zijn eigen specifieke toepassingen. Als het om grote volumes gaat, dan is kunststof spuitgieten dé manier om dergelijke producten te creëren. Dat begint natuurlijk al met de productontwikkeling. In de beginfase wordt gekeken welke functionaliteiten het product moet hebben. Het voordeel van kunststof spuitgieten is dat al die functionaliteiten in één productieslag kunnen worden geproduceerd.

Spuitgieten in de techniek sector
Spuitgieten in de techniek sector

Fleur Plastics heeft in het verleden een project begeleid dat in het teken stond van het omzetten van metalen onderdelen naar kunststof onderdelen. Vanuit de metalen producten is er een producttekening ontworpen. Vervolgens is met behulp van Rapid Prototyping eerst het daadwerkelijke product geprint. Dit maakt het mogelijk om het product te testen of om vroegtijdig eventuele productwijzingen toe te voegen. Nadat het productdesign overeen kwam met de wensen van de klant is de spuitgietmatrijs onder onze regie geconstrueerd. Het product is vervolgens in productie genomen. De desbetreffende nabewerkingen of eventuele assemblage worden volledig door ons geregeld. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Bij producten van innovatieve automatiseringen kunnen de producten naderhand nog voorzien worden van een metrische schroefdraad. In de beginfase van het ontwikkelproces hebben wij hier al rekening mee gehouden en wij zullen er dan ook altijd voor kiezen om een kunststof materiaal te selecteren datzelfsmerend is.

Maatwerk spuitgietproducten voor de techniek bij Fleur Plastics

Vanuit onze Nederlandse spuitgieterij denken onze specialisten met u mee. Fleur Plastics is specialist in het spuitgieten van hoogwaardige kunststof producten. Onze klanten ervaren dit al aan het begin van het proces. Onze kennis, de benodigde materialen en de spuitgiettechnieken worden maximaal ingezet door ons ontwerpteam, die samen met u aan de slag gaat om de meest ideale oplossing te creëren voor uw kunststof product. Neem vandaag nog contact met ons op!

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!