Spuitgieten

Spuitgieten voor een product gevormd naar uw wens.

Wat is spuitgieten? 

Spuitgieten is een van de meest voorkomende productiemethodes voor het maken van een kunststof product. Deze producten zijn overal om ons heen en zijn nauwelijks weg te denken uit ons dagelijks leven. Met kunststof spuitgieten kan er binnen een korte tijd een groot aantal identieke artikelen gemaakt worden - van hoge precisie onderdelen voor de machinebouw tot consumenten artikelen. 

Kunststof spuitgieten 

Tijdens het spuitgieten wordt er gebruik gemaakt van thermoplastische materialen. Dit zijn kunststoffen die bij verhitting zacht worden en weer herbruikbaar zijn bij vermaling. Afhankelijk van de producteisen zijn deze in een grote diversiteit aan soorten beschikbaar. Tijdens het spuitgietproces wordt een afgemeten hoeveelheid kunststof verwarmd. Vervolgens wordt deze massa onder hoge druk in een matrijsholte gespoten. Deze matrijsholte heeft de vorm van het gewenste product. De volgende stap bij het maken van spuitgietproducten is het afkoelen van het product. Nadat het materiaal is afgekoeld, gaat de matrijs open en wordt het product uit de matrijs gestoten.

 

Spuitgieten
Spuitgieten

Spuitgietproces 

Nadat er een geschikt productontwerp gemaakt is, kan er naar aanleiding van de gewenste productfunctionaliteit een kunststof materiaal gekozen worden. Vervolgens kan er een spuitgietmatrijs gemaakt worden en daarna kan er pas gestart worden met kunststof spuitgieten. 

Op onze productielocatie in Nederland ontwikkelen wij voor elke matrijs en elk product een afzonderlijk spuitgietproces. Door vervolgens gedurende de productie statistisch de procesparameters over langere periode te volgen en vast te leggen kan vervolgens de kwaliteit gehandhaafd worden binnen het proces. De statische gegevens worden vervolgens gekoppeld met te meten product- en kwaliteitseisen, waardoor een kader in het proces aangebracht kan worden. Van elke productierun registreren wij dagelijks de gemeten data en analyseren we deze data om verdere optimalisaties te verwerken. Hierdoor is de productkwaliteit beter voorspelbaar en geeft het meer zekerheid in maatvoering en visuele criteria.

Kunststof producten laten maken bij Fleur Plastics

Het laten spuitgieten van kuststof producten leidt tot een laag uitvalpercentage en hoge efficiëntie waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat de kosten laag blijven tegenover een gewaarborgde kwaliteit.  Daarnaast betekent dit voor u dat wij zeer flexibel zijn in onze productie en dat wij in staat zijn uw producten binnen een korte termijn te leveren. Bent u benieuwd wat Fleur Plastics voor u kunt betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden! 

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!