Over ons

Wie zijn wij?

In 2000 zijn wij begonnen als een proefspuitcentrum voor matrijzen én onderzoekcentrum voor kunststoffen onder de naam Fleur Plastics. Tijdens deze periode hebben wij veel onderzoek kunnen doen naar het procesmatig beïnvloeden en beheersen van de kwaliteit van kunststof producten. Doordat Fleur Plastics als spuitgiet technicus steeds meer betrokken raakte bij matrijzen en productieproblemen is het uiteindelijk uitgegroeid tot een productiebedrijf.

Als productiebedrijf staan wij samen met een hecht team van medewerkers 24/7 klaar om onze klanten te voorzien van hoogwaardige kunststof spuitgietproducten. Gedurende de laatste jaren heeft Fleur Plastics zich veel gericht in het verder automatiseren van het machinepark en het uitbreiden van onze productiefaciliteiten om toekomstige groei op te vangen. Doordat wij nu meer productiviteit uit een dag halen, gecombineerd met een lage overhead, leidt dit tot de beste prijs voor onze klanten.

Waarom Fleur Plastics?

Allesomvattende kwaliteit

Zoals ieder bedrijf staat productkwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Maar louter productkwaliteit is niet hetgeen waar wij als spuitgieter op willen presteren. Onder kwaliteit verstaat Fleur Plastics ook:

 • Kwaliteit van het klantcontact: Als klant zijnde van Fleur Plastics moet u zich op uw gemak voelen bij ons. Wij zijn een familiebedrijf en iedereen hoort zich thuis te voelen in deze familie. 
 • Kwaliteit van de prijs: Het gezamenlijk behalen van een voordeel. Een prijs moet de juiste kosten omvatten en aansluit bij uw budget. Door transparantie moet er naar een prijs gestreefd worden waarmee beide partijen tevreden zijn. 
 • Orde en netheid: In onze productiehal als zowel met uw matrijzen. Matrijzen vergen een grote investering en verdienen daardoor de beste zorg. Wij reinigen uw matrijzen tijdens de productie dagelijks. Na het beëindigen van de productierun wordt de matrijs gesmeerd en extra gereinigd om de levensduur te verlengen. Vervolgens wordt uw matrijs in een genummerde box opgeborgen en opgeslagen in een separate hal.

Flexibiliteit

 • Ons huidige machinepark is qua sluitkracht gegroeid in kleine stappen. Hierdoor kunnen wij flexibel wisselen tussen machines met uw matrijs. Deze flexibiliteit leidt tot een korte levertijd van uw kunststof producten.
 • Wanneer onze klanten een keer misgrijpen op hun voorraad, dan vullen wij deze binnen een aantal dagen aan.
 • Heeft u problemen of vragen over kunststof gerelateerde vragenstukken? Wij proberen altijd dezelfde dag bij u langs te komen. Wij zijn flexibel met onze openingstijden dus onze klanten zijn altijd welkom wanneer het hun schikt. Schroom dus niet om een keer binnen te lopen voor een kopje koffie!

Betrokken team

 • Door ons betrokken maar vooral enthousiaste team van medewerkers streven wij gezamenlijk naar het leveren van waarde in elke stap van het productieproces. 
 • Fleur Plastics is betrokken bij hun klanten. Door een goede samenwerking en open communicatie werken we aan een duurzame klantrelatie.
 • Door een platte organisatiestructuur zijn onze communicatielijnen kort. Hierdoor leveren wij sneller een concrete verbetering voor uw probleem.

Meedenkend

 • De core business van Fleur Plastics is kunststof spuitgieten en daar willen wij ons zoveel mogelijk op blijven ontwikkelen. Maar ook tijdens de constructie van matrijzen en/of producttekeningen denken wij al vroegtijdig mee om de uiteindelijke productie te optimaliseren.
 • Gedurende de jaren worden ook wij steeds vaker bij complexere uitdagingen betrokken. Onze meerwaarde zit in het meedenken naar de oplossing, ook buiten onze core business. Als MKB-bedrijf in de kunststof verwerkende industrie hebben wij, gedurende 20 jaar, een betrouwbaar netwerk van leveranciers opgebouwd. Wij werken problemen uit en kijken binnen dit netwerk van leveranciers naar de beste oplossing voor onze klanten. In de tussentijd kunnen onze klanten zich richten op hun kernactiviteiten.