Voordelen van Kunststof Spuitgieten: Kostenbesparing

Het produceren van kunststof producten kan erg kosten effectief zijn. Toch kunnen wij bij Fleur Plastics grote partijen complexe producten leveren met een lage foutmarge, waarbij u als klant kunt kiezen uit een groot aantal verschillende materialen. Hoe kan het dan zijn dat deze grote partijen complexe producten kostenbesparend zijn als inkoper, in tegenstelling tot grote partijen producten van een ander materiaal? Dit komt door een aantal verschillende aspecten, die dit grote voordeel teweegbrengen.

Wat maakt het spuitgieten van kunststof kostenbesparend?

Bij het spuitgieten van kunststof is de efficiëntie erg hoog. Dit komt omdat het proces van het spuitgieten erg snel gaat in vergelijking met andere manieren van kunststof vormen. Ook is er per product 1 matrijs per machine nodig, om grote getalen producten te kunnen produceren. Daarbij is de kans op fouten klein, dit komt omdat het hele proces geautomatiseerd is. Met het uiteindelijke product is dan ook weinig tot geen nabewerking nodig nadat dat het product uit de matrijs komt, wat wel het geval is voor andere methoden. Deze factoren zorgen ervoor dat de productiekosten per product laag zijn en de kosten efficiëntie dus hoog.

Kostenoptimalisatie door de juiste begeleiding bij Fleur Plastics

Met het ervaren team binnen Fleur Plastics helpen wij u graag van idee tot productiefase. Daarom kunnen wij u voorzien van deskundig advies, waarbij u geniet van de kostenbesparende voordelen van het kunststof spuitgieten bij Fleur Plastics. Heeft u meer vragen betreft dit onderwerp? Neem dan altijd contact met ons op.