Polyethyleen (PE) spuitgieten

De meest gebruikte kunststof ter wereld.

Bij kunststof spuitgieten wordt kunststof gesmolten en onder hoge druk in een spuitgietmatrijs gespoten. De vormholte van de matrijs heeft de vorm van het gewenste product. Tijdens het koelproces wordt er nog een kleine hoeveelheid materiaal nagedrukt in de matrijs om de krimp van het materiaal op te vangen. Wanneer het product voldoende afgekoeld is, gaat de matrijs open en wordt het product uit de matrijs gestoten.

Naast 3D producttekeningen, spuitgietmatrijzen en kunststof spuitgieten zijn ook de diverse kunststof materialen van belang voor de kwaliteit van uw producten. Voor ieder nieuw spuitgietproduct wegen wij af welk materiaal het beste kan worden gebruikt. Het type materiaal moet immers passen bij de toepassing van het spuitgietproduct en daarnaast zijn ook de kosten van de kunststof materialen erg belangrijk. Het brede scala aan type kunststoffen hebben elk unieke mechanische eigenschappen, maar over het algemeen biedt kunststof een grotere ontwerpvrijheid, gewichtsbesparing en zijn ze breed toepasbaar. Door de verschillende prijzen van de kunststofmaterialen kan het kiezen van het juiste materiaal direct kosten voor u besparen. Een van onze duurzame en kwalitatief hoogstaande grondstoffen is polyethyleen (PE).

Voordelen polyethyleen (PE)

Polyethyleen mag zich dankzij de unieke eigenschappen de meest gebruikte kunststof ter wereld noemen. PE is terug te vinden in uiteenlopende branches door zijn gunstige eigenschappen en lage prijs. Het is een zachte kunststof, welke buigzaam en bruikbaar blijft tot min 50 graden Celsius. Daarnaast heeft PE een hoge chemische resistentie en een verwaarloosbare vochtopname. Van nature is polyethyleen doorzichtig, maar door de toepassing van kleurstoffen kan iedere gewenste kleur gemaakt worden.

PE is onder meer verkrijgbaar als HDPE (High Density Polyethyleen) en LDPE (Low Density Polyethyleen). HDPE, met een hogere dichtheid, is beter toepasbaar bij hogere temperaturen en is chemisch resistenter. LDPE is een zachter materiaal en heeft hierdoor een hogere veerkrachtigheid.

Polyethyleen (PE) spuitgieten
Polyethyleen (PE) spuitgieten

Toepassingen polyethyleen (PE)

Doordat polyethyleen zacht wordt op het moment dat het wordt verhit kun je het gemakkelijk bewerken en het materiaal voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruiken. Door het smelten van de polyethyleen korrels (granulaat) kunnen wij deze omzetten in diverse eindtoepassingen, zoals deksels, verpakkingen en afdichtingen.

Flexibel polyethyleen spuitgieten in Nederland

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw huidige product te verbeteren of om een nieuw product te ontwikkelen? Wij bieden u verschillende diensten om dit te bewerkstelligen. Doordat wij in het verleden als proefspuitcentrum zijn gestart, hebben wij veel onderzoek kunnen doen naar het procesmatig beïnvloeden en beheersen van de kwaliteit van kunststof producten. Hierdoor is er binnen Fleur Plastics een gezamenlijke expertise opgebouwd. Dankzij deze jarenlange ervaring, gecombineerd met geavanceerde spuitgietmachines, hebben wij de mogelijkheid om uw polyethyleen spuitgiet producten nauwkeurig te produceren. Hierdoor zijn wij in staat om het volledig spuitgietproces van A tot Z voor u te regelen!

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Open Contact opnemen - info