Polycarbonaat (PC) spuitgieten

Polycarbonaat (PC) blinkt uit door een combinatie van stijfheid, sterkte en taaiheid.

Om kunststofproducten of vormdelen te produceren wordt gebruik gemaakt van spuitgieten. Bij deze techniek wordt een kunststof granulaat gesmolten en onder hoge druk in een spuitgietmatrijs gespoten. De vloeibare kunststof zal vervolgens de vorm van de holtes van de matrijs aannemen. Nadat de vloeibare kunststof is gekoeld, heeft het materiaal de gewenste hardheid, uitstraling en vorm.

Naast de 3D producttekeningen die wij maken op basis van uw wensen en de spuitgietmatrijs die wij vervolgens ontwikkelen, is het materiaal van de kunststof uiteraard ook van groot belang voor de kwaliteit van uw spuitgietproducten. Voor elk spuitgietproduct wegen we af welk materiaal het meest geschikt is. Fleur Plastics maakt gebruik van diverse technieken op het gebied van spuitgieten. De keuze voor een bepaalde spuittechniek is per project afhankelijk van uw wensen en eisen, maar ook van onze adviezen op het gebied van technische en economische maakbaarheid. Elk product is apart geprijsd, dus het kiezen van het juiste materiaal kan direct kosten voor u besparen. Een van onze materialen die bekend staat om zijn combinatie van stijfheid, sterkte en taaiheid is polycarbonaat (PC). De polycarbonaat wordt door middel van een spuitgietmachine gevormd tot een product naar uw wens.

Voordelen polycarbonaat (PC)

Polycarbonaat (PC) blinkt uit door een combinatie van stijfheid, sterkte en taaiheid. Daarnaast is het één van de meest transparante kunststoffen en dit biedt veel mogelijkheden tijdens het inkleuren. PC heeft een zeer lage nakrimp in vergelijking met andere kunststof materialen. PC kan doordat het een verwaarloosbare vochtopname heeft uitstekende maatvastheid bieden voor verschillende toepassingen.

Polycarbonaat (PC) spuitgieten
Polycarbonaat (PC) spuitgieten

Polycarbonaat / Acrylonitril-butadieen-styreen (PC/ABS)

PC/ABS is een mengsel van polycarbonaat en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS). Door samenvoeging worden de positieve eigenschappen van deze twee polymeren ten volle benut. Dit mengsel combineert namelijk de sterkte en hittebestendigheid van polycarbonaat met de flexibiliteit van ABS. PC/ABS biedt ook verbeterde werking tijdens het spuitgieten, verhoogde taaiheid en maatvastigheid, hogere hittebestendigheid dan ABS en verbeterde slagvastigheid bij lagere temperaturen dan PC.

Toepassingen polycarbonaat (PC)

Doordat polycarbonaat een verwaarloosbare vochtopname heeft en bekend staat om zijn stijfheid, sterkte en taaiheid, is het materiaal uitermate geschikt om te worden omgesmolten tot lenzen, binnen- en buitenverlichting, behuizingen voor mobiele telefoons, elektrische componenten, medische apparatuur, drinkglazen en kassenbouw.

Overwegingen polycarbonaat (PC)

Overweegt u om te kiezen voor polycarbonaat? Dan is het belangrijk om met de volgende factoren rekening te houden:

  • Door externe drukken kan polycarbonaat mogelijk gaan scheuren, dit wordt ook wel stress-cracking genoemd;
  • Doordat polycarbonaat een kunststof is van hoogwaardige kwaliteit, heeft het een relatief hoge grondstofprijs;
  • Polycarbonaat is niet Bisfenol A-vrij (BPA);
  • Polycarbonaat heeft een lage chemische resistentie.

Polycarbonaat (PC) spuitgieten bij Fleur Plastics

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw huidige product te verbeteren of om een nieuw product te ontwikkelen? Wij bieden u verschillende diensten om dit te bewerkstelligen. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben wij met het hele team van Fleur Plastics een gezamenlijke expertise opgebouwd. Door de combinatie van onze jarenlange ervaring en onze geavanceerde spuitgietmachines hebben wij de mogelijkheid om uw polycarbonaat spuitgietproducten nauwkeurig te produceren. Hierdoor zij wij in staat om het volledige spuitgietproces van uw product voor u te regelen.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Open Contact opnemen - info