Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) Spuitgieten

ABS is een veelzijdig kunststof dat wordt toegepast in diverse industrieën.

Om kunststof producten te produceren wordt vaak gebruik gemaakt van spuitgieten. Bij deze techniek wordt kunststof materiaal gesmolten en onder hoge druk ingespoten in de spuitgietmatrijs. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de holte in de matrijs. Vervolgens hard de kunststof. Daarna wordt het product of vormdeel uitgestoten en indien gewenst kan verdere assemblage plaatsvinden.

Om de door uw gewenste eindproducten zo goed mogelijk te kunnen produceren, maken wij gebruik van diverse soorten kunststof materialen.  Met duizenden kunststof materialen op de markt, kan deze keuze zo nu en dan best lastig zijn. Het kunststof materiaal moet namelijk naadloos aansluiten bij de toepassing van uw product en de omgeving waarin u het product gaat gebruiken. Bent u op zoek naar een kunststof materiaal dat een sterkte en stijfheid combineert met een mooi glanzend uiterlijk? Dan is Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) het ideale kunststof materiaal voor uw eindproduct.

Voordelen Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS)

ABS is een veelzijdig kunststof dat wordt toegepast in diverse industrieën zoals de consumentenapparatuur of de automotive, met name vanwege zijn elektrische isolatie en glanzend uiterlijk. Het is een stevige, slagvaste kunststof met een lage krimp en hoge maatvastheid. Het materiaal is niet onderhevig aan waterabsorptie. ABS is ook uitermate geschikt voor nabewerkingen zoals lakken of coaten, lassen en lijmen.

De geavanceerde spuitgieterij van Fleur Plastics voorziet u van de hoogste kwaliteit ABS producten. Dankzij onze ervaren specialisten is het mogelijk om u te ontzien van het technische aspect dat komt kijken bij het spuitgieten van ABS producten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw product aan al uw wensen en specificaties voldoet.

Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) Spuitgieten
Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) Spuitgieten

Toepassingen Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS)

ABS  heeft een hoge stijfheid, is slagvast en taai. Het heeft een isolerende werking en is vormvast, dit materiaal is daardoor zeer geschikt voor zichtdelen zoals bijvoorbeeld behuizingen voor apparaten en machines, straatverlichting en speelgoed. Daarnaast is ABS ook uitermate geschikt voor cosmetische onderdelen, LEGO-stenen, autobumpers, computers en telefooncomponenten.

Overwegingen Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS)

Overweegt u om te kiezen voor Acrylonitril-butadieen-styreen? Dan is het belangrijk om met de volgende factoren rekening te houden:

  • Bij dikwandige producten kan ABS zo nu en dan leiden tot inval (sink marks);
  • Bij het spuitigieten met ABS ontstaan vloeinaden. Dit zijn zichtbare strepen op het uiterlijk van het product, welke vaak onwenselijk zijn;
  • ABS heeft een lage UV-stabiliteit, een alternatief hiervoor is ASA;
  • ABS kan gaan scheuren (stress-cracking) door externe drukken of invloeden

ABS spuitgieten uitbesteden aan Fleur Plastics

We leven in het tijdperk waar enorm veel gebruik wordt gemaakt van kunststof. Verpakkingen, consumentenartikelen en vrijwel alle andere soorten producten die u kunt bedenken, bevatten kunststof. De meeste van deze producten worden vervaardigd door middel van kunststof spuitgieten. Maar hoe verloopt het ABS spuitgietproces nu precies?

De basis van het ABS spuitgietproces is een producttekening. In deze 3D tekening wordt uw product of idee voor u gevisualiseerd. Nadat de tekening geschikt is gemaakt voor spuitgieten, wordt de spuitgietmatrijs gemaakt. De spuitgietmatrijs wordt specifiek voor uw onderdeel of product ontwikkeld. Vervolgens wordt de vloeibare ABS in de spuitgietmatrijs gespoten en daarna wordt de vloeibare massa gestold door middel van koeling.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!

Open Contact opnemen - info