Voordelen van Kunststof Spuitgieten: Hoge Precisie

Bij het produceren van kunststof producten door middel van spuitgieten, is het mogelijk om uit een groot aantal verschillende soorten materialen te kiezen. Met deze verschillende soorten kunststof kunnen wij bij Fleur Plastics grote partijen producten produceren. Deze producten kunnen variëren van 1 tot en met 420 gram en kunnen hele fijne details bevatten. Dit komt, omdat het spuitgieten van kunststof met enorme precisie kan worden gedaan. Deze hoge precisie is ook één van de grote voordelen van het spuitgieten met kunststof.

Hoe kunnen de kunststof producten met deze precisie worden gespoten?

Er zijn een aantal verschillende redenen, waarom wij bij Fleur Plastics deze producten met detail voor u kunnen produceren. Dit begint bij het begin van het proces; de designfase. Door met een oog voor detail de matrijs te maken, speelt dit direct door in het eindproduct. In deze matrijstekening wordt rekening gehouden met verschillende factoren die meespelen in de optimalisatie van de matrijs. Dit zijn bijvoorbeeld de vormholtes, plaats en geometrie van de aanspuiting en de koelkanalen.

Ook worden tijdens het productie proces, de producten onder hoge druk geproduceerd, waarbij het materiaal hard tegen de matrijs wordt gedrukt. Na het afkoelen van de, eerst vloeibare kunststof, komt het eindproduct uit de matrijs. Hierdoor worden de producten met hoge nauwkeurigheid in feite een duplicaat van de matrijs. Dit proces van design tot product bevat elementen die met andere materialen niet mogelijk zouden zijn. Wat precies de reden is dat het spuitgieten van kunststof met enorme precisie kan worden gedaan.

Producten met details bij Fleur Plastics

Met onze ervaring en specialisme binnen het spuitgieten van kunststof, kunnen wij u deze detailvolle producten aanbieden. Bent u zelf opzoek naar een producent, of heeft u wellicht nog vragen betreft dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!