Spuitgieten voor de transport sector

De transport sector kent bij Fleur Plastics een eindeloze variatie in omvang, complexiteit en seriegrootte.

De transport sector gebruikt 9% van de kunststof in heel Europa. Om lichtere transportmiddelen mogelijk te kunnen maken, is de inzet van kunststoffen van groot belang. Bij de ontwikkeling van transportoplossingen streven onze gespecialiseerde ontwerpers naar het vinden van de ideale balans tussen hoge materiaalprestaties, concurrerende prijzen, stijl, comfort, veiligheid, brandstofefficiëntie en minimaal milieueffect. Een duurzame oplossing komt tot uitdrukking in een optimale balans tussen al deze factoren en vereisten.

Voordelen kunststof spuitgiet producten

Innovatieve kunststofmaterialen spelen een belangrijke rol bij het vinden van de balans tussen bovengenoemde factoren en vereisten. Kunststof componenten wegen namelijk 50% minder dan vergelijkbare componenten die van andere materialen zijn gemaakt. Deze gewichtsafname levert vervolgens een brandstofbesparing op van 25 tot 35 procent. Daarnaast bieden lichtgewicht kunststoffen oplossingen die aan de essentiële veiligheidseisen voldoen, zoals brandveiligheid. Wij beschikken over spuitgietmachines die spuitgiet producten produceren variërend van 1 tot en met 420 gram. Daarmee produceren we een breed scala aan kunststof oplossingen voor de transport en logistiek sector.

Spuitgieten voor de transport sector
Spuitgieten voor de transport sector

Toepassingen kunststof spuitgiet producten transport sector

De transport sector kent bij Fleur Plastics een eindeloze variatie in omvang, complexiteit en seriegrootte. De transport sector gebruikt sinds jaar en dag onze spuitgiet producten in vele formaten en uitvoeringen. Fleur Plastics produceert en levert ze rechtstreeks aan de klant. Hierdoor hebben wij het ontwerp, de ontwikkeling en de vervaardiging volledig in eigen beheer. Met het ontwerp spelen wij in op de behoefte van onze afnemers. De producten van Fleur Plastics voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en robuustheid.

Een voorbeeld van een eindproduct dat wij voor veel klanten produceren, zijn zwenk- en tansportwielen. Zwenk- en transportwielen zijn er voor verschillende toepassingen waarbij het van belang is dat het juiste wiel voor de juiste toepassing gebruikt wordt. De wielen kunnen geproduceerd worden in verschillende kunststoffen, specifiek voor een bepaalde toepassing. Omdat wielen vaak een maatwerk zijn voor systemen, is het cruciaal om de maatvoering te verwerken in de procesparameters van het spuitgiet proces. Gedurende de productierun worden samples ook getest, om afwijkingen te voorkomen.

Meer vragen over onze kunststof spuitgiet producten voor de transport sector?

Wij streven naar duurzame samenwerkingen met onze klanten. Daarom proberen wij op elk niveau toegevoegde waarde te leveren. Niet alleen als het gaat om de productie van kunststof onderdelen, maar ook door mee te denken tijdens de productontwikkeling en door oplossingen aan te dragen op logistiek gebied. Onze aanpak heeft zich ruimschoots bewezen. We kunnen niet wachten om ook úw ambities waar te maken. Ons team van specialisten staat altijd voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!