Bouw

Ook in de bouw maakt kunststof een opmars, door innovatie ontstaan er nieuwe toepas mogelijkheden voor kunststofproducten. Door de unieke combinatie van eigenschappen kan kunststof steeds vaker toegepast worden. De materialen zijn sterk maar daarnaast ook duurzaam en makkelijk te vormen.

Vloerverwarmingen

Een van onze klanten, een specialist in vloer verwarmingen, was ook geïnteresseerd in de overstap naar kunststofproducten. Bij de huidige werkmethode wordt de vloerverwarming met een ijzeren band op de staalmat bevestigd. De werknemers voeren deze werkzaamheid vrijwel constant gebukt of gehurkt uit. Hierdoor was onze klant opzoek naar een oplossing om de ergonomiteit te verbeteren, maar daarnaast was de klant ook geïnteresseerd in een kostenreductie. Het idee was om een product te ontwikkelen waarbij de vloerverwarming aan de staalmat bevestigd zou worden met een tang. Deze nieuwe werkmethode, met behulp van een tang, zou het mogelijk moeten maken de slang al staand aan het net te bevestigingen. Hierdoor zou de ergonomiteit verbeteren. 

De oplossing

Q-clip

Gezamenlijk is er een ontwikkelingstraject gestart waarbij verschillende product designs, matrijzen en materiaaltesten zijn uitgevoerd om tot het uiteindelijk product te komen. Een clip die op zes verschillende methodes bevestigd kan worden aan de staalmat, geproduceerd van een polypropyleen. Hierdoor is het product stevig genoeg voor de bouw, maar toch flexibel.

De productiemethode

Q-clip triltrommel

Een zestienvoudige matrijs is ontwikkeld waarmee de clip geproduceerd wordt. Maar om de werk snelheid met de tang te bevorderen, wordt de tang gevuld met een streng producten. Tijdens het ontwikkelingstraject is met een gerenommeerde automatiseerder uit Brabant de automatisering ontworpen. De zestien producten vallen in een triltrommel waarna ze op een rails terecht komen. Uiteindelijk worden de producten aan elkaar bevestigd met behulp van ultrasoon lassen. De streng wordt vervolgens door een robot verpakt. 

Het resultaat

Onder andere door onze adviezen, testen en het uiteindelijke efficiënte productieproces is onze klant erin geslaagd een innovatief product op de markt te brengen. Met het product is de ergonomiteit van de werkzaamheden verbeterd doordat de werknemers de tang staand kunnen bedienen. Daarnaast heeft er een kostenreductie plaats gevonden door de ijzeren band te vervangen voor een kunststof clip. 

Meer vragen over wat wij voor u kunnen bereiken?

Neem voor meer informatie contact met ons op. Of bereik ons telefonisch via 0411-624164.

Q-clip

Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64