Spuitgieten voor de bouw

Spuitgieten voor een grote diversiteit aan toepassingen in de bouwsector.

Fleur Plastics produceert al jarenlang kunststof gebaseerde producten voor de bouwsector door middel van spuitgieten. Kunststof producten zijn door de unieke combinatie van eigenschappen essentieel geworden voor het uitvoeren van succesvolle (nieuw)bouwprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de kunststof die verwerkt is in de machines en het gereedschap die nodig zijn in de bouw. De kunststof materialen zijn zeer sterk, maar daarnaast ook makkelijk en duurzaam te vormen.

Spuitgieten is erg populair bij de verwerking van thermoplasten. De vormgeving van het product vindt plaats in de spuitgietmatrijs die op de spuitgietmachine wordt gemonteerd. In deze matrijs wordt onder hoge druk de gesmolten kunststof gespoten, die vervolgens in de gekoelde holte stolt en hierdoor krijgt het product de gewenste hardheid, vorm en uitstraling.

Voordelen spuitgieten bouwproducten

De veranderingen in de bouwsector volgen elkaar in hoog tempo op en ook de vraag naar bouwproducten verandert snel. Fleur Plastics heeft de ervaring en kennis in de bouwsector en speelt hierdoor moeiteloos in op actuele ontwikkelingen. Er zijn allerlei verschillende productietechnieken om bouwproducten te ontwikkelen, maar spuitgieten is de beste en meest efficiënte keuze als het aankomt op het produceren van kunststof onderdelen, gereedschap en hulpstukken voor de bouwsector. Spuitgieten is de beste optie, omdat de productietechniek aantoonbare voordelen heeft op het gebied van kosten, toepassingsmogelijkheden én de productieaantallen.

Spuitgieten voor de bouw
Spuitgieten voor de bouw

Toepassingen kunststof spuitgieten in de bouwsector

Spuitgieten is een productietechniek die zich uitstekend leent voor een grote diversiteit aan toepassingen in de bouwsector. De productie is zeer geschikt én daarnaast erg rendabel voor allerlei uiteenlopende toepassingen en wensen. Spuitgieten is niet alleen de beste oplossing voor het produceren van een groot aantal eenvoudige kunststof producten, maar ook door de voortdurende ontwikkeling van kennis en technologie is spuitgieten ook een ideale keuze voor de productie van complexe producten met meerdere componenten en zelfs met meerdere materialen. Enkele mogelijke toepassingen voor de bouwsector zijn plastic sluitingen, afstandhouders, hulpstukken, klemmen en plastic gereedschapsonderdelen.

Fleur Plastics biedt u graag een totaaloplossing voor alle toepassingen in het ontwerpen en het produceren van kunststof spuitgietproducten voor de bouwsector. Wij zijn in staat om zowel snel als efficiënt te werk te gaan, voor een scherpe prijs. U kunt bij Fleur Plastics rekenen op relatief korte doorlooptijden en acceptabele kosten. Bent u op zoek naar een totaaloplossing? Dan bent u bij Fleur Plastics aan het goede adres!

Kunststof bouwproducten van topkwaliteit bij Fleur Plastics

Wij houden de ontwikkelingen in de bouwsector altijd nauwlettend in de gaten om zo onze kunststof spuitgietproducten en diensten tijdig af te stemmen op de laatste eisen. Bent u actief in de bouwsector en bent u op zoek naar kunststof spuitgietproducten van topkwaliteit? En bent u daarnaast op zoek naar een betrouwbaar spuitgietbedrijf met de juiste kennis over de eisen vanuit de bouwsector? Dan zijn wij graag uw adviserende en producerende partner. In onze spuitgieterij in Nederland zijn wij in staat om dag en nacht voor u te produceren. Onze machines produceren spuitgietproducten, variërend van 1 tot en met 420 gram. Daarnaast delen wij onze expertise door middel van projectbegeleiding in Nederland. Neem vandaag nog contact met ons op!

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!