Spuitgieten voor de constructie-industrie

Fleur Plastics produceert al jaren op kunststof gebaseerde producten voor de constructie-industrie.

Steeds vaker kiezen ontwerpers van constructiematerialen voor de hoge prestaties en betrouwbaarheid van kunststof. Fleur Plastics produceert al jaren op kunststof gebaseerde producten voor de constructie-industrie door middel van spuitgieten. Kunststof producten zijn in de constructie en bouw bezig aan een opmars en zijn vrijwel onmisbaar geworden voor het uitvoeren van succesvolle constructieprojecten. Door innovatie ontstaan er nieuwe toepasmogelijkheden voor kunststof producten, denk bijvoorbeeld aan de kunststof die verwerkt is in het gereedschap en de diverse machines die nodig zijn in de constructie.

In theorie zijn er verschillende productietechnologieën mogelijk om constructiecomponenten te maken. Bij het produceren van kunststof onderdelen, accessoires en gereedschappen is spuitgieten echter de beste en meest populaire keuze. Dit komt door de duidelijke voordelen ten opzichte van andere productietechnologieën in termen van kosten, productievolume en toepassingsmogelijkheden.

Voordelen kunststof spuitgiet producten voor de constructie

Constructiecomponenten kunnen onderhevig zijn aan extreme druk als gevolg van hoge of lage temperaturen en mechanische belasting. Bovendien moeten ze in het algemeen chemisch resistent zijn en bestand zijn tegen langdurig contact zoals water. Tegelijkertijd zijn de eisen aan duurzaamheid erg hoog. Er zijn tientallen soorten en honderden varianten van moderne kunststoffen om uit te kiezen, waardoor vrijwel elke gewenste toepassing te realiseren is. Door het combineren van twee kunststof materialen in één component kan aan bijzondere visuele of mechanische eisen worden voldaan. Talrijke variaties zijn mogelijk om de onderdelen uw eigen uitstraling en gevoel mee te geven.

Spuitgieten voor de constructie-industrie
Spuitgieten voor de constructie-industrie

Altijd kunststof producten van topkwaliteit bij Fleur Plastics

Wij beschikken over zeven spuitgietmachines, variërend van 500 tot 2000 kN sluitkracht. Hiermee kunnen wij spuitgietproducten tot 420 gram produceren. De inbouwmaten van de spuitgietmatrijs kunnen tot 570 millimeter worden toegepast. Indien er sprake is van zichtdelen of onderdelen die niet mogen beschadigen, kunnen wij deze uitnemen met een robot en wegleggen op een afkoelband, waarna ze met de hand worden verpakt.

Onze spuitgietmachines worden om de twee jaar gekeurd en geijkt door de machineleverancier om zekerheid te bieden aan de continuïteit van de nauwkeurigheid van de machines. Bij reparaties wordt ook alleen maar door de leverancier aan de machine gewerkt, met originele onderdelen van de fabriek.

Maatwerk kunststof producten voor de constructie bij Fleur Plastics

Wij houden de ontwikkelingen in deze branche altijd nauwlettend in de gaten om zo onze kunststof producten en diensten vroegtijdig af te stemmen op de laatste eisen. Bent u actief in de constructiesector en past u kunststof spuitgietproducten toe in uw werkzaamheden? En bent u ook op zoek naar een betrouwbaar spuitgietbedrijf met de juiste kennis van de branche? Dan zijn wij graag de producerende en adviserende partij waarmee u zaken doet. Heeft u vragen over onze kunststof producten voor de constructie en bouw? Neem dan gerust contact op met onze spuitgieterij in Boxtel.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!