Spuitgieten voor verpakkingen

Spuitgieten is een veel gebruikte vormgevingstechniek voor kunststof verpakkingen.

Fleur Plastics heeft veel specialistische kennis en ruime ervaring in het ontwikkelen van de meest uiteenlopende kunststof verpakkingen. We ontwerpen en produceren al jarenlang kunststof verpakkingen voor onder andere de consumptiegoederenindustrie en voedingsindustrie. Spuitgieten is een veel gebruikte vormgevingstechniek voor kunststof verpakkingen. Bij spuitgieten wordt kunststof gesmolten en onder hoge druk ingespoten in een spuitgietmatrijs. Als de kunststof weer stolt door afkoeling krijgt het de gewenste verpakkingsvorm. Het resultaat is een stevige verpakking die uitermate geschikt is voor voedingsmiddelen, maar zeker ook voor non-food verpakkingen.  Uw spuitgietverpakkingen worden geheel naar uw wensen gemaakt.

Voor nieuwe of oudere producten zijn wij altijd opzoek naar mogelijkheden tot verbetering van het productieproces. Om de levenscyclus van het product te verlengen, om verspilling van kunststof te reduceren en om de kosten in de hand te houden.

Voordelen spuitgieten kunststof verpakkingen

Nieuwe of oude matrijzen, onder regie van Fleur Plastics vervaardigde matrijzen of door u ingekochte matrijzen. Het maakt ons geen verschil om u als klant te mogen verwelkomen. Bij producten die zich in de latere fases van de levenscyclus bevinden, zijn lage kosten van steeds groter belang om uw concurrentievoordeel te blijven behouden. Door onze lage overhead en verregaande automatisering zorgen wij voor een lage kostprijs. Hierdoor wordt het voor u ook mogelijk om te investeren in nieuwe matrijzen én nieuws designs, waardoor de producten weer volop in de belangstelling zullen staan.

Doordat het spuitgietproces van de verpakkingen machinaal plaatsvindt, is het mogelijk om secuur en accuraat te werken. De kans op fouten is klein en de productiekosten zijn betrekkelijk laag. Bovendien is het productievolume van consumentenproducten meestal erg hoog. Het spuitgietproces is sterk geoptimaliseerd en zeer geschikt voor de productie van een groot aantal consumentenproducten. Spuitgieten heeft ook een constante vorm en kwaliteit; het ene product is niet van het andere te onderscheiden. Door gebruik te maken van spuitgietmethoden kunnen onderdelen die geen nabewerking nodig hebben, worden vastgezet. De onderdelen zijn namelijk volledig afgewerkt.

Spuitgieten voor verpakkingen
Spuitgieten voor verpakkingen

Toepassingen kunststof spuitgiet verpakkingen

Wij stemmen onze kunststof verpakkingen volledig af op uw specifieke wensen en behoeften. In onze Nederlandse spuitgieterij zijn wij in staat om dag en nacht voor u te produceren. Onze machines produceren verpakkingen variërend van 1 tot en met 420 gram. Zo produceren wij al menig jaar de pot en de deksel van groene zeep. Voor de deksels is een speciale automatisering aangeschaft waarbij de deksels gestapeld worden en in een buffer worden weggezet op een draaitafel. Hierdoor worden de handelingskosten verlaagd, wat weer terug is te zien in de kostprijs van het product.

Kunststof verpakkingen van topkwaliteit bij Fleur Plastics

Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw huidige verpakking te verbeteren of om een nieuwe verpakking te ontwikkelen? Wij bieden u verschillende diensten om dit te bewerkstelligen. Doordat wij in het verleden instelcursussen en spuitgietlessen hebben gegeven bij een technisch centrum (Mikrocentrum) is er binnen Fleur Plastics een gezamenlijke expertise opgebouwd. Dankzij deze jarenlange ervaring, gecombineerd met geavanceerde spuitgietmachines, hebben wij de mogelijkheid om uw spuitgiet verpakkingen nauwkeurig te produceren.

Neem vandaag nog contact met ons op oor vragen over het gebruik en de toepasbaarheid van de kunststof spuitgiet verpakkingen of andere producten.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!