Spuitgieten voor de voedingsmiddelenindustrie

Wij hechten veel waarde aan vlekkeloos verlopende productieprocessen en aan hoge productkwaliteit.

Al jarenlang produceert Fleur Plastics kunststof onderdelen en producten voor de voedingsmiddelenindustrie op specificatie van de klant. De voedingsmiddelenindustrie is gebonden aan hoge en strenge eisen op het gebied van onder meer hygiëne en bestandheid tegen reinigingsmethoden en- producten. Een juiste materiaalkeuze is hier dan ook van cruciaal belang. De expertise van Fleur Plastics kan een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van een component, dat perfect moet aansluiten bij de gestelde onderhouds- en toepassingseisen. Onze kunststof spuitgiet componenten zijn verkrijgbaar in alle mogelijke soorten en maten en is als basismateriaal zeer geschikt voor snelle machines met lichte producten. De kunststof materialen beschikken over uitstekende technische eigenschappen, zoals chemische bestendigheid, slijtvastigheid en sterkte.

Hygiëne en veiligheid productieproces voedingsmiddelenindustrie

Of het nu gaat om zoetwaren, zuivel, vlees, vis of brood, het meeste van ons voedsel wordt tegenwoordig geproduceerd of verpakt met behulp van industriële machines. Een hoog productievolume mag uiteraard niet ten koste gaan van de veiligheid van de producten. Om die reden willen operators de levensduur van hun productiefaciliteiten verlengen en de onderhoudstijd verkorten. Dit vormt op zijn beurt voor onze ontwerpers een mooie uitdaging om efficiënte kunststof componenten te ontwikkelen die ook onder hoge belasting betrouwbaar en veilig zijn. Regelgeving op het gebied van hygiëne en veiligheid is daarbij erg belangrijk.

Spuitgieten voor de voedingsmiddelenindustrie
Spuitgieten voor de voedingsmiddelenindustrie

Voordelen kunststof spuitgietproducten

Dankzij hun lichte gewicht en goede verspaanbaarheid kunnen onze kunststof materialen metalen vervangen in verwerkingsmachines van zoetwaren, zuivel, vlees, vis of brood. Bij het vervangen van de metalen is één van de belangrijkste factoren waar wij rekening mee houden de mogelijkheid van een lichter component. Dankzij het gebruik van kunststoffen kan dit voor de voedingsmiddelenindustrie een hogere verwerkingssnelheid en productie-efficiëntie betekenen. Ons productportfolio van verspaanbare kunststoffen voldoet aan de specifieke eisen van de voedingsmiddelentechnologie op het gebied van veiligheid en prestaties. Deze materialen voldoen aan de laatste EU- en Chinese regelgeving op het gebied van voedselcontact en de FDA-conformiteit van grondstoffen. Enkele voorbeelden van kenmerkende toepassingen omvatten tandwielen, lager bussen en technische kunststof onderdelen voor de vul-, meng- en doseersystemen.

Hoogwaardige spuitgietproducten voor de voedingsmiddelenindustrie bij Fleur Plastics

Wij hechten veel waarde aan vlekkeloos verlopende productieprocessen en aan hoge productkwaliteit. Maar evenveel aan het persoonlijke contact met u, onze klant. Aan een heldere, transparante wijze van samenwerken. Met als doel het realiseren van uw ambities, het vergroten van uw slagkracht en het verstevigen van uw marktpositie. Meer vragen over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over wat wij voor u kunnen bereiken.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!