Spuitgieten voor de food industrie

Spuitgieten is een vormgevingstechniek die veel wordt gebruikt in plastic verpakkingen.

Bij Fleur Plastics kunt u terecht voor maatwerk verpakkingen voor de food industrie. Het commerciële succes van kunststoffen in voedselverpakkingen is te danken aan de veelzijdigheid van de materialen. De sterkte in combinatie met een laag soortelijk gewicht, goede barrière-eigenschappen en het sterilisatiegemak zijn perfecte eigenschappen om als verpakking te dienen. Wij hebben veel kennis en ervaring in het ontwikkelen van de meest uiteenlopende kunststof verpakkingen en ontwerpen en produceren al jaren kunststof verpakkingen voor de food industrie. Spuitgieten is een vormgevingstechniek die veel wordt gebruikt in plastic verpakkingen. Bij spuitgieten wordt kunststof materiaal gesmolten en onder hoge druk in een spuitgietmatrijs gespoten. Wanneer de kunststof door afkoeling weer stolt, zal deze de gewenste verpakkingsvorm aannemen. Het resultaat is dat de stevige verpakking zeer geschikt is voor producten uit de food industrie. Voor nieuwe of oudere voedingsproducten zijn wij altijd opzoek naarmogelijkheden tot verbetering van het productieproces. Om de levenscyclus van het product te verlengen, om verspilling van kunststof te reduceren en om de kosten in de hand te houden.

De ontwikkeling van verpakkingen in de food industrie

De foodindustrie is een zeer dynamische markt, waarvan de producten veelal een korte levenscyclus kennen. Juist door die korte levenscyclus is het belangrijk dat er snel en efficiënt wordt gehandeld. En daar zijn wij bij Fleur Plastics sterk in. Aanpassingen aan kunststof verpakkingen voeren wij snel uit en ons innovatieve team vol specialisten zorgt voor oplossingen die direct voordeel opleveren aan uw klanten. Met unieke verpakkingen en doseersystemen hebben wij een uitgebreide expertise in de food industrie en zij we goed in het ontwerpen en produceren van buitengewone oplossingen.

We voldoen aan alle strenge eisen en normen die gesteld worden aan verpakkingsmaterialen voor voedingsmiddelen. Het besparen van grondstoffen en energie is de basis voor de ontwikkeling van innovatieve food verpakkingen. Om aan deze wensen te kunnen voldoen is het belangrijk dat u een partner heeft die met u meedenkt en weet wat belangrijk is voor uw product. Ons team staat altijd klaar om met u mee te denken en om u te assisteren bij het ontwikkelen of aanpassen van food verpakkingen.

Spuitgieten voor de food industrie
Spuitgieten voor de food industrie
Voordelen spuitgieten kunststof food verpakkingenKunststof spuitgietverpakkingen bieden veel mogelijkheden voor diverse industrieën, maar met name voor de food industrie. Als u een nieuw concept voor food op de markt brengt, staan de food verpakkingen misschien niet direct op plek één op uw lijstje. Maar de verpakking maakt wel degelijk een belangrijk onderdeel uit van de veiligheid en de uitstraling van uw producten. Bovendien biedt een kunststof verpakking onmisbaar veel voordelen voor een geslaagde lancering van het product. Een kunststof spuitgiet verpakking zorgt er namelijk voor dat de houdbaarheid van versproducten wordt verlengd. Daarnaast zorgt de verpakking er voor dat het gemakkelijk te openen is en dat het gemakkelijk kan worden getransporteerd.Fleur Plastics denkt graag met u mee over uw food verpakkingenVerpakkingen voor sauzen, soepen, ijs, salades en kant-en-klaar maaltijden.. u kunt het zo gek niet bedenken of wij kunnen het op maat voor u produceren. Staat het concept van uw nieuwe food product nog in de kinderschoenen? Schroom dan niet om in een vroeg stadium al contact met ons op te nemen, want onze specialisten denken heel graag met u mee. Heeft u al een bestaande kunststof verpakking en wilt u deze verpakking voorzien van een nieuw design? Ook dan staan onze specialisten voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!