Kunststof producten laten maken

Kunststof producten laten maken? Dat kan op vele verschillende manieren. Bij Fleur Plastics bieden wij de passende oplossing voor het produceren van al uw spuitgietproducten!

Verschillende technieken om uw kunststof product te laten maken

Kunststof producten laten maken kan met behulp van verschillende grondstoffen en productietechnieken. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende technieken: 

Weet u niet welke techniek bij uw wensen past? Neem dan contact met ons op »

Kunststof product laten maken middels spuitgieten

Spuitgieten is een van de bekendere productiemethodes om kunststof producten te laten maken. Veel dagelijkse producten zijn via spuitgieten geproduceerd. Wij gaan als volgt te werk: 

  • Allereerst ontwikkelen we een matrijs voor uw product of idee.
  • Vervolgens vindt er een proefspuiting plaats waarmee het proces opgezet wordt. 
  • Een afgemeten hoeveelheid kunststof wordt onder hoge druk in de matrijs gespoten waarna het kunststof product vervolgens afkoelt. 
  • Als alles naar wens is, is het product klaar voor daadwerkelijke productie.

Het produceren van een spuitgietproduct is zeer specialistisch werk. De complexiteit van het ambacht maakt het een ideale manier om zeer complexe kunststof producten te maken.  

Loonspuitgieten

Bij Loonspuitgieten gebruiken we een reeds bestaande matrijs. Weet u niet zeker of uw matrijs de topkwaliteit levert die u zoekt? Laat het dan van te voren door ons proefspuiten.

Proefspuiten 

Bij proefspuiten testen wij de kwaliteit en functionaliteit van uw matrijs en product. Door middel van proefspuiten zorgen wij ervoor dat u duidelijkheid heeft, waardoor u weloverwogen keuzes kunt maken met betrekking tot het kunststof product. Een nieuwe matrijs of de huidige gebruiken?

Afhankelijk van uw wensen bieden wij een aantal soorten diensten aan: 

  • Materiaaltesten 
  • Procesregistratie
  • Procesoptimalisatie

Rapid prototyping 

Bij rapid prototyping maken wij van uw producttekening een tastbaar product. Hierdoor kunt kleine productwijzigingen van het kunststof product makkelijker beoordelen dan van enkel een tekening. Deze methode is er in verschillende vormen. Een van de bekendste vormen is 3D-printing, waarbij uw kunststof product laag voor laag laat wordt opgebouwd.