Rapid Prototyping

3D printer

Onder Rapid Prototyping vallen een aantal technieken die het mogelijk maken om snel een product tekening om te zetten in een daadwerkelijk product. Hieronder valt ook het 3D printen. Bij 3D printen kan een digitaal productontwerp (STL-file) omgezet worden naar een driedimensionaal product.

Het prototype van het product wordt dan laag voor laag opgebouwd. Door Rapid Prototyping kan er eenvoudig een tastbaar product geproduceerd worden waardoor bijvoorbeeld productwijzigingen makkelijk uitgetest kunnen worden. Daarnaast is het altijd een aanvulling om uw product vast te houden in plaats van  alleen een tekening te zien.

De mogelijkheden van 3D printen

Wij kunnen voor u een product van maximaal 21x29,7x20cm printen waarbij u kunt kiezen uit de materiaalsoorten PLA en ABS.

Het materiaal polylactic acid (PLA) is biologisch afbreekbaar. Het wordt vervaardigd uit hernieuwbare bronnen door middel van de vergisting van zetmeel. Het is dus niet schadelijk voor het milieu. U hoeft er dus niet over in te zitten wanneer er meerdere wijzigingen geprint moeten worden. Wij zorgen ervoor dat u uiteindelijk tevreden bent over het eindproduct.

 

 

Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64