Q-Clip BV

De Q-Clip BV richt zich op het continu creëren van nieuwe en betere werkomstandigheden. Tegelijkertijd zetten ze hoog in op het realiseren van betere resultaten en hogere productiviteit. Dit proberen ze te bereiken door steeds te investeren in innovatieve oplossingen die de werkmethoden tijdens de uitvoering van vloerverwarmingsprojecten vele malen verbeteren. 

Als een van de hoogwaardige merken met innovatieve producten in de vloerverwarmingsbranche streven zij naar een winstgevende groei. Tevens willen ze met de organisatie een koploper zijn en de wereldwijde marktpositie verder uitbouwen.

‘The new way of working’

Q-Clip BV staat voor ‘The new way of working’. Een van de producten die aansluit bij de visie van Q-Clip BV is de Q-Clip. Een product dat ontwikkeld is om de werkhouding en de snelheid van het werk te optimaliseren.

Vloerverwarmingen

Bij de huidige werkmethode wordt de vloerverwarming met een ijzeren band op de staalmat bevestigd. De werknemers voeren deze werkzaamheid vrijwel constant gebukt of gehurkt uit. Hierdoor was onze klant opzoek naar een oplossing om de ergonomiteit te verbeteren, maar daarnaast was de klant ook geïnteresseerd in een kostenreductie. Het idee was om een product te ontwikkelen waarbij de vloerverwarming aan de staalmat bevestigd zou worden met een tang. Deze nieuwe werkmethode, met behulp van een tang, zou het mogelijk moeten maken de slang al staand aan het net te bevestigingen. Hierdoor zou de ergonomiteit verbeteren. 

De oplossing

Gezamenlijk is er een ontwikkelingstraject gestart waarbij verschillende product designs, matrijzen en materiaaltesten zijn uitgevoerd om tot het uiteindelijk product te komen. Een clip die op zes verschillende methodes bevestigd kan worden aan de staalmat, geproduceerd van een polypropyleen. Hierdoor is het product stevig genoeg voor de bouw, maar toch flexibel.

De productiemethode

en zestienvoudige matrijs is ontwikkeld waarmee de clip geproduceerd wordt. Maar om de werk snelheid met de tang te bevorderen, wordt de tang gevuld met een streng producten. Tijdens het ontwikkelingstraject is met een gerenommeerde automatiseerder uit Brabant de automatisering ontworpen. De zestien producten vallen in een triltrommel waarna ze op een rails terecht komen. Uiteindelijk worden de producten aan elkaar bevestigd met behulp van ultrasoon lassen. De streng wordt vervolgens door een robot verpakt. 

Het resultaat

Onder andere door onze adviezen, testen en het uiteindelijke efficiënte productieproces is onze klant erin geslaagd een innovatief product op de markt te brengen. Met het product is de ergonomiteit van de werkzaamheden verbeterd doordat de werknemers de tang staand kunnen bedienen. Daarnaast heeft er een kostenreductie plaats gevonden door de ijzeren band te vervangen voor een kunststof clip.