Spuitgieten voor vervoersmiddelen

Fleur Plastics denkt graag met u mee over future proof kunststof onderdelen voor vervoersmiddelen.

Fleur Plastics denkt graag met u mee over future proof kunststof onderdelen voor vervoersmiddelen. Denk aan de mogelijkheden van het toepassen van kunststof in plaats van metaal. Lichtere kunststof onderdelen die qua materiaaleigenschappen voldoen aan de hoge eisen die nodig zijn om duurzaam te functioneren onder vaak zware omstandigheden. Kwaliteit en kwaliteitsbeheersing zijn immers de sleutelwoorden in de vervoersmiddelenbranche.

De levering van kunststofproducten aan de vervoersmiddelenindustrie vereist een grote mate van kwaliteitscontrole. Het uitvalpercentage moet erg laag zijn en door onze kennis en ervaring  zorgen wij ervoor dat aan deze eisen wordt voldaan. Kwaliteitsbeheersing wordt vastgelegd in een proceskader, waardoor afwijkingen tijdens het productieproces tijdig kunnen worden opgespoord. Hierdoor verkrijgen wij een laag uitvalpercentage en wordt de kans op foutieve producten gedurende een lange productierun geminimaliseerd.

Maatwerk kunststof onderdelen voor vervoersmiddelen

Hoe moeilijk of ingewikkeld een bepaald product ook lijkt, met kunststof spuitgieten zijn bijna alle producten te realiseren. Dit komt doordat wij werken met spuitgietmatrijzen die gemaakt worden door ervaren specialisten die stuk voor stuk vakwerk afleveren. Dankzij de spuitgietmatrijs kunnen wij iedere vorm vervaardigen en leveren wij maatwerk in het kunststof spuitgieten. Het spuitgieten van thermoplastische kunststoffen voor de vervoersmiddelenindustrie is een vak apart. Bij Fleur Plastics hebben wij ruim 20 jaar ervaring in het spuitgieten van kunststof producten tot 420 gram, met een sluitkracht variërend van 500 tot 2000 kN. Wij leveren maatwerk producten in iedere gewenste vorm.

Spuitgieten voor vervoersmiddelen
Spuitgieten voor vervoersmiddelen

Voordelen kunststof spuitgietproducten voor vervoersmiddelen

Het gebruik van kunststof spuitgietproducten in de vervoersmiddelenindustrie brengt een aantal voordelen met zich mee. Het productgewicht is vaak erg laag, wat leidt tot een verlaagd brandstofverbruik. Daarnaast is ons kunststof ook veiliger en recyclebaar. Doordat het vloeibare kunststof materiaal met hoge druk in de spuitgietmatrijs wordt geïnjecteerd, kunnen complexe productdesigns nog steeds geproduceerd worden. In vergelijking met andere vormgevingstechnieken is kunststof spuitgieten één van de snellere productiemethodes, waardoor grote aantallen zonder problemen vervaardigd kunnen worden.

Door een productieproces op te zetten dat kwaliteitseisen gegarandeerd, kunnen wij voldoen aan de eisen die worden gesteld binnen de vervoersmiddelenindustrie. Met toepassing van onder andere Product Part Approval Proces (PPAP) verzekeren wij u van de gestelde kwaliteitseisen en het bewaken van deze eisen.

De juiste kennis en ervaring bij Fleur Plastics

Als ervaren partij in het spuitgieten van kunststof componenten en producten, kunnen wij goed overweg met veel verschillende kunststof materialen. Denk hierbij aan materialen als ABS, polypropeen, polyetheen, polycarbonaat en nog veel meer. Voor het spuitgieten van al uw kunststof producten kunt u dus bij Fleur Plastics terecht. Nieuwsgierig geworden naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!