Spuitgieten van producten

Spuitgieten is een van de belangrijkste vormgevingstechnieken voor vele kunststof onderdelen. Bijna alle dagelijkse voorwerpen zijn ontwikkeld door middel van spuitgiettechniek. Niet zo gek, want deze techniek geniet van een aantal voordelen. 

Waarom gebruik maken van spuitgietproducten? 

  1. Lagere kostprijs per product. Wanneer u de matrijs (een mal van hoe het product eruit moet komen te zien) eenmaal heeft vormgegeven hoeft u deze niet nogmaals te produceren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Vooral wanneer u de spuitgietproducten produceert in grotere getallen. 
  2. Een hoge efficiëntie. Wij nemen u het gehele productieproces uit handen. Van ontwerp van de matrijs tot aan de productie. Om onze efficiëntie nog verder te verhogen staan wij dag en nacht voor u klaar!
  3. Met behulp van spuitgiettechniek kan elk product worden vormgegeven, ongeacht de complexiteit. Het spuitgietproduct wordt namelijk onder extreem hoge druk in de matrijs gespoten, wat zorgt dat de kunststof harder tegen de matrijs aangeduwd wordt. Het resultaat: een mooi complex product dat ook nog eens sterk is! 

Meerdere mogelijkheden bij spuitgieterij Fleur Plastics

Naast het spuitgieten van producten kunt u bij ons ook terecht voor proefspuiten en loonspuitgieten. Bij proefspuiten controleren wij voor u de kwaliteit van uw huidige matrijs, mocht u deze al in uw bezit hebben. Wanneer de kwaliteit van de matrijs naar tevredenheid is beoordeeld spuitgieten wij ook producten in deze bestaande matrijzen (loonspuitgieten). Wel zo gemakkelijk!