Perfecte spuitgietpartner voor start-ups

Als startend bedrijf zit je bomvol met frisse en nieuwe ideeën. Voor deze nieuwe ideeën horen daarbij ook beslissingen over de benodigde materialen, het productieproces en bovenal een productiepartner die ervoor kan zorgen dat uw wensen werkelijkheid worden. Wellicht heeft u onder het productieproces ook spuitgieten overwogen. Door voor spuitgieten als proces te kiezen, kunt u voor Fleur Plastics als een full-service productiepartner kiezen, die u verder helpt en begeleidt met: gereedschap, het ontwerp, de productie en andere aspecten die bij het spuitgieten komen kijken. Hier kunt u alles vinden over spuitgieten, om zo uw beslissing eenvoudiger te maken. 

Wat is spuitgieten en waarvoor wordt spuitgieten ingezet? 

Spuitgieten wordt als productieproces gebruikt om onderdelen in grote aantallen te produceren. In dit massaproductieproces worden dezelfde onderdelen gereproduceerd. Het proces kenmerkt zich door grote hoeveelheden te produceren. Zo kunnen er per spuitgietproces wel duizenden onderdelen worden geproduceerd.  In de totale levensduur van een spuitgietmatrijs kunnen de aantallen geproduceerde onderdelen wel richting de miljoen oplopen. Een ander aspect wat het spuitgieten kenmerkt zijn de lage kosten per product die het met zich meebrengt. De tooling zal de grootste investering van het project zijn, maar de mogelijkheid om het productieproces op of af te schalen heeft u altijd zelf in de hand. 

Voordelen 

Spuitgieten heeft ook andere voordelen dan dat het eenvoudig schaalbaar is. Zo levert spuitgieten een zeer lage hoeveelheid afval op. Al het afval wat dit zal opleveren met betrekking tot de mal, kan worden vermalen tot palletvorm en hergebruikt. Ook het gebruik van hars als productiemateriaal brengt voordelen mee. Zo zijn er duizenden soorten hars beschikbaar met een verbazingwekkende sterkte, corrosieweerstand en duurzaamheid. Deze soorten hars kunnen wedijveren met metalen, legeringen en ruimtevaartmaterialen. Daarnaast is spuitgieten als proces zeer eenvoudig te herhalen en consistent qua oplevering. Als u in de loop van een paar jaar een grote hoeveelheid onderdelen produceert, is het gunstig om consistentie en efficiëntie in uw producten te hebben. 

Indien u opzoek bent naar variatie in uw productieproces, kan dit ook met spuitgieten. De beschikbare kleuren voor uw producten zijn onbeperkt. Naast kleuren kunt u ook, met eenvoudige aanpassingen aan uw mal, kiezen om unieke afwerkingen en ontwerpen te creëren die bij andere materialen en productieprocessen geen optie zijn. 

U heeft de mogelijkheid om een ​​grote hoeveelheid onderdelen zonder menselijke interactie te produceren door automatisering. Door zoveel mogelijk te elimineren, worden de kosten voor afzonderlijke onderdelen en de foutmarge verlaagd. 

Overwegingen 

De initiële kosten van een spuitgietmatrijs kunnen hoger zijn dan dat uw budget toelaat. Verder moet u er rekening mee houden dat spuitgietmatrijzen een langere doorlooptijd hebben dan sommige andere processen. Zo moet u er rekening mee houden dat na aanpassingen in het productieproces het een dag of twee kan duren voordat u een voorbeeldonderdeel heeft ter demonstratie. Een bewerkingsprogramma kan 's nachts worden gegenereerd en binnen een dag of twee kunt u een voorbeeldonderdeel hebben voor demonstratie. 

Wat kan Fleur Plastics voor u betekenen? 

Als start-up heeft u veel overwegingen bij het realiseren van uw beoogde eindproduct. Mocht u spuitgieten als productieproces kiezen dan staat Fleur Plastics voor u klaar. Door onze expertise en ervaring met allerlei soorten bedrijven zijn we ervan overtuigd dat we u kunnen begeleiden in het productieproces van spuitgieten. Neem vandaag nog contact met ons op!