Spuitgieten van consumentenproducten

Spuitgieten is één van de belangrijkste vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen.

Een groot deel van de kunststofproducten die consumenten in het dagelijks leven gebruiken zijn spuitgietproducten. Deze consumentenproducten kunnen op enkele manieren worden geproduceerd. Grondstoffen als polyamide en polyethyleen worden door middel van een spuitgietmachine gevormd tot een product naar uw wens. Bij het spuitgieten van consumentenproducten of onderdelen hiervan wordt een afgemeten hoeveelheid kunststof verwarmd. Vervolgens wordt deze vloeibare massa onder hoge druk in een spuitgietmatrijsholte gespoten. Deze holte heeft de vorm van het gewenste consumentenproduct. Dit kan van alles zijn, van een relatief simpel tot een complex product. De volgende stap bij het maken van spuitgietproducten is het afkoelen van het product. Nadat het materiaal is afgekoeld, gaat de spuitgietmatrijs open en wordt het product uitgestoten.

Spuitgieten is één van de belangrijkste vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen. Dit komt omdat het een aantal belangrijke voordelen heeft ten opzichte van alternatieve methoden, zoals rotatiegieten. Zo biedt het voordelen op het gebied van efficiëntie, complexiteit, sterkte, de keuze in afwerking en automatisering.

Besparing van productiekosten van consumentenproducten

Doordat het spuitgietproces machinaal plaatsvindt, is het mogelijk om accuraat en secuur te werken. De kans op fouten is erg klein en de productiekosten van spuitgiet producten zijn laag. Daarnaast zijn de productieaantallen bij consumentenproducten vaak hoog en ons spuitgietproces is in hoge mate geoptimaliseerd, waardoor het zeer geschikt is voor het produceren van grote series consumentenproducten. Doordat het vloeibare kunststof materiaal onder zeer hoge druk in de spuitgietmatrijs wordt gespoten, is er altijd sprake van een consistente vorm en kwaliteit. Het ene product vertoont geen verschil ten opzichte van het andere. Door deze innovatieve methode bent u verzekerd van componenten die geen nabewerking nodig hebben. Nadat het product uit de spuitgietmatrijs komt, ziet het er het glad en volledig afgewerkt uit en heeft het hierdoor dus geen nabewerking nodig.

Spuitgieten van consumentenproducten
Spuitgieten van consumentenproducten

Consumentenproducten die gemaakt worden middels spuitgieten

We leven in het tijdperk waar enorm veel gebruik wordt gemaakt van kunststof. Verpakkingen, consumentenartikelen en vrijwel alle andere soorten producten die u kunt bedenken, bevatten kunststof. De meeste van deze producten worden vervaardigd door middel van kunststof spuitgieten. Zo wordt de techniek gebruikt voor consumentenproducten zoals speelgoed, telefoons, kunststof meubelen, doppen, maar ook voor de verpakking van voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan doseersystemen of kunststof verpakkingen.

Kunststof consumentenproducten op maat bij Fleur Plastics

Onze betrokkenheid als familiebedrijf en de lage overhead binnen Fleur Plastics maken het mogelijk om tegen concurrerende prijzen te werken. Daarnaast geeft onze jarenlange ervaring u garanties over de mogelijkheden. Twijfelt u tussen diverse kunststof spuitgietbedrijven en heeft u meer informatie nodig? Of heeft u een spuitgietprobleem, maar denkt u niet direct aan een nieuw productontwerp? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee! We onderzoeken en analyseren het bestaande proces, gaan op zoek naar de knelpunten en leveren de oplossing, zodat u de gewenste producten tijdig geleverd krijgt. Neem gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen of door telefonisch contact op te nemen.

Wij kunnen niet wachten u óók te helpen!