Prestatie verbeteraar in een kunststof behuizing

Nadat er door darters veel tijd besteed wordt aan de positie van de voeten, schouders en ellenbogen, lijkt de grip en de hoogte waarop pijlen vastgepakt worden vaak vergeten.

Revolutie in darts: QB One

Nadat er door darters veel tijd besteed wordt aan de positie van de voeten, schouders en ellenbogen, lijkt de grip en de hoogte waarop pijlen vastgepakt worden vaak vergeten. Onze klant QB Darts heeft hier dé oplossing voor bedacht.

Na lang ontwikkelen hebben zij de QB One geïntroduceerd. Een prestatie verbeteraar vermomd in een zwart/oranje kunststof behuizing.

De uitdaging

De totale ontwikkeling van de QB One heeft twee jaar geduurd. Nadat de tekeningen van de eerste versie gemaakt waren, is Fleur Plastics ingeschakeld om zorg te dragen voor de productie van de matrijzen en uiteindelijk de productie van de QB One. 

De grootste uitdaging van het project ontstond doordat het product onderhevig was aan verandering uit de markt, maar ook doordat de prototypes al daadwerkelijk getest werden. Hierdoor hebben wij de matrijzen gedurende het traject meerdere malen aan moeten passen.

Zo ontstond er uit de markt een verandering in de pijlen waardoor de stand van de pijlen in de QB One te krap werd of de opmerkingen van de testers dat het aftast vlak van de QB One niet altijd geschikt was voor elk type hand. Door inventieve wijzigingen is het ons uiteindelijk gelukt om ook hier oplossingen voor te vinden.

Prestatie verbeteraar in een kunststof behuizing

De oplossing

De QB One bestaat uit vier kunststof onderdelen, welke in twee matrijzen verwerkt zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om twee verschillende producten gelijktijdig uit één matrijs te produceren. Hierdoor bespaart de klant weer op de aankoop van de matrijzen en daalt de productprijs.

Doordat de vier producten op elkaar aansluiten is de maatvoering ook zeer belangrijk. De matrijzen zijn in China gemaakt waardoor het vaak niet mogelijk is om bij de proefspuiting aanwezig te zijn. Door een goede samenwerking met onze gereedschapmaker zorgen wij ervoor dat de proefspuiting met behulp van onze expertise uitgevoerd wordt. Hierdoor weten we uiteindelijk zeker dat de producten voldoen aan de wensen van de klant.

Prestatie verbeteraar in een kunststof behuizing
Prestatie verbeteraar in een kunststof behuizing

Het resultaat

Het volledig traject is samen met QB Darts en verschillende partijen uitgevoerd. Als laatste stap mogen wij nu zorg dragen voor de productie van de QB One.

Fleur Plastics denkt graag met u mee om uw product vorm te geven, maar ook om u te begeleiden tijdens de materiaalkeuze, aanmaak van de matrijzen en de productie van uw producten.