Lantech: Van metaal naar kunststof

Lantech is ontwikkelaar en producent van machines voor de verpakkingsindustrie. De passie van Lantech is het continu ontwikkelen van betere, veiligere en goedkopere machines.

Lantech is ontwikkelaar en producent van machines voor de verpakkingsindustrie. De passie van Lantech is het continu ontwikkelen van betere, veiligere en goedkopere machines. Dit leidde tot een cultuur van innovatie en genereerde 277 gepatenteerde uitvindingen tot nu toe. Uitvindingen die waarde creëren voor de klanten door afval binnen hun supply chain te elimineren. 

Vraag van de klant

Steeds vaker vindt de conversie van metaal naar kunststof plaats is de kunststofverwerkende branche. Tegenwoordig zijn er kunststof materialen beschikbaar die qua materiaaleigenschappen weinig verschillen met metalen materialen. Natuurlijk blijft metaal sterker en stijver, maar het gebruik van kunststof brengt veel voordelen met zich mee; zoals een lage kostprijs, meer vrijheid in het ontwerp, reductie in gewicht, beschikbaar in RAL-kleuren en een brede keus qua kunststof grondstoffen.

Onze klant Lantech heeft ook de keuze gemaakt de overstap te maken van metaal naar kunststof. Kan Fleur Plastics ons advies bieden tijdens het reengineeringstraject en zo gezamenlijk te zoeken naar continue mogelijkheden om de kosten te verlagen?

Lantech: Van metaal naar kunststof

De uitdagingen voor Fleur Plastics

• Een materiaalkeuze maken en de gevolgen analyseren.

• Een betrouwbaar kunststof product aanleveren dat het metalen product evenaart, maar dan met de voordelen van kunststof. • Ontzorgen van de klant tijdens het reengineeringstraject.

• Kostenreductie realiseren

Lantech: Van metaal naar kunststof
Lantech: Van metaal naar kunststof

Onze oplossing

Een van de producten was het spuitgieten van een draadbus. Tijdens de ontwikkeling is er gekeken naar de voordelen en is het product met behulp van Rapid Prototyping geprint om de functionaliteit te testen. Er is gekozen het product in Polyacetaal (POM) te spuitgieten, omdat het product voorzien wordt van een inwendige schroefdraad. Het materiaal is sterk, het heeft een zelfsmerende werking en is uiterst geschikt voor bewegende onderdelen. De nabewerkingen verzorgen wij ook.

 

Overweegt u ook de overstap van metaal naar kunststof?

Neem dan nu contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 0411-624164.