Door deze eenvoudige verandering verbeterden wij de levertijd.

Optimalisatie door automatisering

Voor een van onze klanten leveren wij een kunststof wiel in een klantspecifieke palletdoos. Door deze palletdoos zijn de producten direct uitleverbaar en is de doos herbruikbaar. Een mooie besparing in handelingen én milieubewust.

Omdat deze dozen naar verloop van tijd volraken, moeten ze gedurende de productie handmatig omgewisseld worden. Tijdens een normale productiedag is dit geen probleem, maar tijdens de nachtelijke uren ontstond er voor ons een uitdaging. Nadat de dozen vol zijn, stopt de machine en verliezen wij productietijd. En dus leidt dit tot een langere levertijd!

Simpel, maar effectief!

Deze uitdaging hebben wij opgelost door een robothand te ontwikkelen. De robothand voor onze uitneemrobot pakt twee van de vier wielen uit de matrijs. De uitgenomen wielen worden in afzonderlijke dozen gelegd. De andere twee wielen vallen op de transportband en worden afgevoerd naar de dozen.

Doordat wij een gedeelte van de wielen nu uitnemen, verdubbelden wij het aantal dozen en kan de productie ’s nachts ook onbemand doorgaan. Een simpele oplossing die leidt tot een kortere levertijd, maar het vermindert ook de productiekosten.

Gezamenlijke verbeterslag

Constante verbetering staat bij ons hoog in het vaandel. Door gezamenlijk de processen onder de loep te nemen, pakken wij uitdagingen aan, zodat u een direct prijsvoordeel kan behalen.

Informeer naar de mogelijkheden, het zijn vaak eenvoudige oplossingen. 

 

 


Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64