Spuitgietmachines

Arburg 150 ton spuitgietmachine

Onze spuitgietmachines van het merk Arburg zijn voorzien van een Selogica besturing. 

Met deze besturing kunnen wij de diverse procesparameters nominaal en in grafiekvorm volgen én bewaken. Bij een goed opgezette proefspuitingen bepalen we het procesvenster waarbinnen de procesparameters moeten blijven om de gestelde kwaliteitsnormen te handhaven. Bij eventuele afwijkingen in de kwaliteit verlopen de procesparameters uit het venster en worden bewaakt. De machine wordt gestopt en alle apparatuur wordt uitgeschakeld totdat een onderzoek heeft uitgewezen wat er fout is gegaan. Minimale uitval en afval is hierdoor gewaarborgd.

Randapparatuur

Alle machines zijn uitgerust met tempereerapparaten om de juiste matrijstemperatuur ten opzichte van de grondstof te realiseren. De warmtehuishouding van de matrijs bepaalt in grote mate de kwaliteit en levensduur van de kunststof producten.

Daarnaast zijn al onze machines voorzien van uitneemrobots om producten weg te leggen of restmateriaal te recyclen.

De processen die naar aanleiding van de proefspuiting zijn opgesteld worden gedocumenteerd en opgeslagen. Hierdoor kan er een volgende run automatische gewerkt worden met dezelfde instellingen. En dus ook met dezelfde kwaliteit.

Lange termijn kwaliteit

Spuitgietmachine Arburg

Tevens worden de producten altijd vervaardigd met originele materialen van dezelfde leverancier waarbij een certificaat van oorsprong wordt aangeleverd bij de inkoop van deze grondstoffen. Deze materialen zijn voorzien van de benodigde certificering.

 

Wij beschikken over een zevental spuitgietmachines variërend van 500 tot 2000 kN sluitkracht. Hiermee kunnen wij tot 420 gram spuitgiet producten produceren. De inbouwmaten van de matrijs kunnen tot 570 mm worden toegepast.

Indien er sprake is van zichtdelen of onderdelen, welke niet mogen beschadigen kunnen wij deze uitnemen met een robot en wegleggen op een afkoelband, waarna ze met de hand worden verpakt.

Onze spuitgietmachines worden om de twee jaar gekeurd en geijkt door de machineleverancier om zekerheid te bieden aan de continuïteit van de nauwkeurigheid op de machines. Bij reparaties worden ook alleen maar door de leverancier aan de machine gewerkt met originele onderdelen van de fabriek.

Geïnteresseerd naar wat wij u kunnen bieden?

Wij bieden verschillende diensten aan omtrent het kunststof spuitgieten, daarnaast kunt u ook direct contact opnemen. 

 

Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64