Milieuvriendelijk spuitgieten

Flexibiliteit is één van de belangrijkste waarden van Fleur Plastics. Wij zijn in staat om de levertijden voor kunststof producten kort te houden en de voorraden van onze klanten binnen enkele dagen aan te vullen op het moment dat dat nodig is. Onze flexibiliteit komt echter ook goed van pas om ons spuitgietproces milieuvriendelijker te maken. In de afgelopen jaren is milieuvriendelijk spuitgieten steeds belangrijker geworden. En terecht. Fleur Plastics realiseert zich dat bedrijven een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Deze verantwoordelijkheid tegenover mens en planeet proberen wij zoveel mogelijk in onze dagelijkse processen te verwerken. 

Oog voor milieu  

Milieuvriendelijk spuitgieten kan door in meerdere facetten van het spuitgietproces optimalisaties door te voeren en innovatief te zijn. Zo kun je denken aan transport maar ook aan het milieuvriendelijker maken van ons machinepark.  

Transport 

Internationaal transport heeft logischerwijs een grotere invloed op het milieu dan lokaal transport. Door lokaal in te kopen proberen we de invloed van ‘ons’ transport op het milieu zoveel mogelijk te beperken.  
Daarnaast proberen we ons transport ook zo effectief mogelijk te laten plaatsvinden. Hierbij gaat het niet alleen om inkoop maar bijvoorbeeld ook om het transporteren van afval wat vrijkomt in ons productieproces. Door dit zo effectief mogelijk te transporteren beperken we het aantal benodigde transporten en daarmee onze invloed op het milieu.  

Milieuvriendelijker machinepark 

Spuitgietmachines worden inmiddels met steeds meer oog voor het milieu geproduceerd. Dit zit hem dan met name in de technologie waar de machines mee worden aangedreven. In het verleden was dit vrijwel alleen hydraulisch. Inmiddels is ook in het spuitgieten de transitie naar ‘elektrisch’ in gang gezet. Steeds meer spuitgietmachines worden elektrisch aangedreven en zijn daarmee milieuvriendelijker dan de hydraulisch aangedreven spuitgietmachines. 

Milieuvriendelijk spuitgieten bij Fleur Plastics 

Wij begrijpen dat onze klanten belang hechten aan duurzaamheid en een goed milieu. Daarom houden we hier rekening mee in onze processen. Wilt u meer weten over milieuvriendelijk spuitgieten? Of weten wat Fleur Plastics allemaal doet om haar invloed op het milieu zoveel mogelijk te beperken? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs! Wij vertellen u graag meer.  

Neem contact op

Havervelden 8B
5281PT Boxtel 

T: +31 411 62 41 64
E: info@fleurplastics.nl

Of stel hieronder uw vraag

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.
Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64