Duurzaam spuitgieten

De kernkwaliteit van Fleur Plastics is kunststof spuitgieten. Door middel van spuitgieten worden grondstoffen omgezet tot kunststof producten. Hierbij geldt dat de vorm en complexiteit van de producten kunnen variëren. Spuitgieten is een effectieve methode om op grote schaal kunststof producten te produceren.  

Verduurzaming van onze processen 

Eén van onze kernwaarden is dat we meedenkend zijn. Met onze klanten en met de markt. Dit heeft ons het inzicht gegeven dat effectiviteit al lang niet meer het enige is wat van belang is in het spuitgietproces. Oog voor duurzaamheid is belangrijker dan ooit. Bij Fleur Plastics realiseren wij ons dit terdege. Dit maakt dat ‘duurzaam spuitgieten’ een belangrijke plaats inneemt in onze strategie. Dit doen wij door na te denken over onze (productie)processen, onze invloed op het milieu en innovaties waarmee wij er voor kunnen zorgen dat ons spuitgietproces steeds duurzamer wordt. 

Duurzame kansen in het spuitgietproces 

Gedurende het spuitgietproces zijn er verschillende kansen om te verduurzamen. Dit kan worden verdeeld over verschillende assen. De belangrijkste zijn energie verbruik, het verwerken (en verminderen) van afval en recycling.  

Energie verbruik 

Bij spuitgieten worden grote hoeveelheden energie verbruikt. Dit komt met name door de machines en de aanverwante (hulp)apparatuur die hiervoor worden gebruikt. De machines zijn in de afgelopen jaren al steeds duurzamer geworden. Hier nemen we bij bij Fleur Plastics echter nog geen genoegen mee. Om het energie verbruik te minimaliseren zorgen we ervoor dat onze machines en apparatuur zo effectief mogelijk worden gebruikt. Dit gaat zowel om de bediening als om het beperken van de momenten van inactiviteit.  

Afval 

Bij spuitgieten wordt vaak een relatief grote hoeveelheid afval geproduceerd. Het gaat dan met name om schroot, wat uiteindelijk moet worden getransporteerd en verwerkt op stortplaatsen. Wij streven ernaar om in ons productieproces de hoeveelheid afval te verminderen en het transport van afval zo effectief mogelijk in te richten. 

Recycling 

Niet alleen door het verminderen van de hoeveelheid afval werken we aan ‘duurzaam spuitgieten’. Ook in het recyclen van afval / schroot ligt een kans. Waar mogelijk proberen wij het door ons ‘geproduceerde’ schroot te laten hergebruiken. Dit materiaal kan in sommige gevallen worden gebruikt om hetzelfde product te produceren of een ander product van dezelfde soort plastic.  

Meer weten over duurzaam spuitgieten? 

Wilt u meer weten of meer informatie over duurzaam spuitgieten en de wijze waarop Fleur Platics hier in haar spuitgietproces rekening mee houdt? Neem dan contact met ons op! Ons betrokken team staat u graag te woord.  

Neem contact op

Havervelden 8B
5281PT Boxtel 

T: +31 411 62 41 64
E: info@fleurplastics.nl

Of stel hieronder uw vraag

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.
Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64