Circulair spuitgieten

Kwaliteit staat bij Fleur Plastics zeer hoog in het vaandel. Het gaat dan om ‘allesomvattende kwaliteit’ en niet alleen om product kwaliteit. Hieronder verstaan wij ook het feit dat wij in onze dagelijkse processen de kwaliteit van het milieu en duurzaamheid een belangrijke plaats geven. Met betrokkenheid en enthousiasme streven wij naar een kwalitatief hoogwaardig productieproces én een productieproces waarin rekening gehouden wordt met het milieu. Dit doen wij bijvoorbeeld door circulair spuitgieten. 

Duurzaam inkopen 

Op het eerste gezicht lijkt ‘inkoop’ niet direct iets te maken te hebben met circulair spuitgieten. Niets is echter minder waar. Juist door bij het inkopen van grondstoffen en materialen duurzaamheid een prominente rol te laten spelen kan een verschil worden gemaakt. Dit kan door het zoveel mogelijk inkopen van duurzame grondstoffen en materialen maar ook door bij het inkopen van materiaal rekening te houden met de mate waarin dit materiaal recyclebaar is.  

Fleur Plastics neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid bij het inkopen van materialen. Hiermee proberen wij ons spuitgietproces steeds meer circulair in te richten.  

Recyclen van materiaal 

Bij het inkopen van materialen houden we niet alleen rekening met de mate waarin het materiaal recyclebaar is. We kijken ook of het mogelijk is om zelf gerecycled materiaal te gebruiken. Als deze materialen dan ook nog eens lokaal te vinden zijn is dat een pré. Hiermee beperken we namelijk de invloed van ons transport op het milieu.  

Op het moment dat het niet lukt om gerecycled materiaal te gebruiken of in te kopen proberen we de hoeveelheid (rest)afval die vrijkomt te minimaliseren.  

Meer weten over circulair spuitgieten? 

Bent u geïnteresseerd in circulair spuitgieten? Wij geven u graag meer informatie. Dit kan zowel telefonisch als bij ons op locatie. Ook vooruitstrevende ideeën over de wijze waarop wij ons spuitgietproces nog meer circulair kunnen maken, zijn altijd welkom. Wij wisselen hier graag met u over van gedachten.

Neem contact op

Havervelden 8B
5281PT Boxtel 

T: +31 411 62 41 64
E: info@fleurplastics.nl

Of stel hieronder uw vraag

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.
Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64