Projectbegeleiding

Fleur Plastics is gespecialiseerd in het spuitgieten van diverse kunststof producten. Kunststof spuitgieten is echter niet het enige wat wij voor u kunnen betekenen. Naast dat wij uw product produceren, denken we namelijk graag met u mee in de vorm van projectbegeleiding. In het bijzonder op het gebied van technische haalbaarheid van het project en kostenoptimalisatie. Door u van begin tot eind te begeleiden, waarborgen wij de kwaliteit waar u naar op zoek bent.  

Projectbegeleiding van idee tot productiefase 

Wij begeleiden uw idee om een kunststof product op de markt te brengen tot en met de productiefase. Of u nu een idee, concept of al een producttekening heeft, wij ontzorgen u door alle contacten met de eventuele tekenbureaus en gereedschap makerijen te begeleiden. Daarnaast voorzien wij u met adviezen in de verschillende keuzes die tijdens het proces naar voren komen. Denk hierbij aan keuzes zoals: 

  • Welk materiaal past het beste bij mijn uiteindelijke product? 
  • Wat zullen de kosten zijn? 
  • Waarmee moet er rekening gehouden worden tijdens de daadwerkelijke productie? 

Rapid Prototyping kunststof spuitgiet product 

Om u optimaal te voorzien tijdens dit proces, bieden wij de dienst Rapid Prototyping aan waarmee wij uw producttekening omzetten in een tastbaar product. Wanneer vervolgens het uiteindelijke product voldoet aan alle wensen, kan de matrijs geconstrueerd worden. Als de matrijs vervolgens gereed is, verzorgd Fleur Plastics een proefspuiting waarbij het proces zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk wordt ingericht. 

Alleen wanneer u volkomen tevreden bent over het proces en product, wordt er overgegaan naar de productiefase. Fleur Plastics zorgt er vervolgens voor dat u voorzien wordt van een kwalitatief hoogwaardig product. 

Kostenoptimalisatie spuitgieten door de juiste projectbegeleiding 

Met ons team hebben wij de afgelopen jaren een solide kennis vergaard over alle facetten van kunststof spuitgieten. Zo hebben wij in de loop der tijd veel spuitgiet expertise opgebouwd en daarom kunnen wij u op dit gebied voorzien van vakkundig advies. Door steeds te blijven innoveren, blijven we onszelf constant verbeteren wat betreft productie, ontwerp en logistiek.  

Kern van het spuitgietproces vormt de matrijs, ofwel de mal waarin de verwarmde kunststof grondstof onder hoge druk wordt gespoten. U kunt bij ons eigen matrijzen aanleveren, maar ons ontwikkelteam kan ook via 3D-techniek een mal voor het product ontwerpen op basis van een schets en specificaties. De complete productie kunnen we op die manier voor u begeleiden, inclusief het afwerken. Meer weten over onze projectbegeleiding? Neem dan contact met ons op! 

Offerteaanvraag
Heeft u al een matrijs?

Heeft u nog geen producttekeningen? Laat ons weten waar u naar op zoek bent en we nemen contact met u op.

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Een greep uit onze klanten:

Bel +31 411 62 41 64